Bănci și Asigurări

Cine este Traian Halalai, bancherul care câştigă 23.000 de euro pe lună la stat

Cine este Traian Halalai, bancherul care câştigă...

Autor: Adelina Mihai

21.03.2015, 10:16 2926

Traian Halalai este în prezent preşedintele consiliului de administraţie şi preşedintele executiv al băncii de stat Eximbank. El ocupă această poziţie din noiembrie 2012 şi a fost ales pentru acest rol de către premierul Victor Ponta.

Halalai lucrează în sistemul bancar din 1995 şi şi-a început cariera ca dealer pentru Bancorex. Ulterior, el a lucrat pentru olandezii de la ING Bank, unde ultima poziţie deţinută a fost cea de director financiar. Din 2006 până în 2012 a lucrat la Banca Românească, unde a deţinut poziţia de CFO şi director general adjunct.

Halalai este absolvent al Facultăţii de Finanţe, Bănci şi contabilitate din cadrul ASE Bucureşti. El a absolvit şi cursurile de MBA ale Şcolii Doctorale de Finanţe-Bănci din Bucureşti şi a urmat un stagiu de specializare doctorală la Erasmus University din Rotterdam (Olanda).

Traian Halalai a avut venituri de 1,25 de milioane de lei în 2013, adică o medie lunară de 104.000 de lei (echivalentul a 23.500 de euro).

Veniturile au fost încasate în baza contractelor de mandat pe care le are încheiate cu Eximbank şi cu Compania de Asigurări-Reasigurări Exim (CARE) România (o firmă mică de asigurări), iar valoarea acestora este menţionată în declaraţia de avere a lui Halalai de anul trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO