Bănci și Asigurări

Cine sunt şefii de bănci pe mâinile cărora se află aproape 80% din sistemul bancar

Dominic Bruynseels, 52 de ani,  BCR

Cine sunt şefii de bănci pe mâinile cărora se află aproape 80% din sistemul bancar

18.08.2011, 00:02 3464

Dominic Bruynseels, 52 de ani, a împlinit trei ani de când conduce BCR. Adus de austriecii de la Erste să gestioneze creşterea pe o piaţă galopantă, bancherul britanic a ajuns să fie manager de criză, dar în ultimul an a reuşit creşterea cotei de piaţă.

Guy Poupet, 59 de ani, este şeful BRD-SocGen de un an şi jumătate. Prioritatea sa a fost şi rămâne profitabilitatea băncii, chiar cu preţul scăderii volumelor de credite. Bancherul francez se declară exasperat de lentoarea revenirii economice.
Steven van Groningen, 53 de ani, este preşedintele Raiffeisen de peste 9 ani. În 2010 banca a revenit pe poziţia a treia după active, dar a pierdut-o în primul semestru al acestui an. După profitul în RAS a coborât de pe locul 3 pe 4.
Radu Gheţea, 62 de ani, conduce banca de stat CEC Bank de patru ani. După ce autorităţile au abandonat planurile de privatizare, el a primit misiunea să modernizeze banca prin forţe proprii, dezvoltând şi afacerile pe zona corporate.
Robert Rekkers, 51 de ani, conduce Banca Transilvania de nouă ani şi spune că nu are gânduri de retragere. El a reuşit şi în perioada de criză să crească creditarea şi astfel banca a urcat în premieră până pe locul al treilea în clasamentul activelor.
Sergiu Oprescu, 48 de ani, a devenit CEO al Alpha Bank în urmă cu patru ani. Banca a rezistat în primii ani de criză, menţinându-şi cota de piaţă la peste 6%, însă în primul semestru al acestui an a intrat în declin, înregistrând şi pierderi în RAS.
Răsvan Radu, 45 de ani, conduce UniCredit Ţiriac Bank din vara lui 2007, când banca a fost înfiinţată după două fuziuni. Este unul dintre cei mai tineri CEO de bancă. Criza a întârziat expansiunea pe retail, focalizarea rămânând pe corporate.
Johann Lurf, 52 de ani, a preluat funcţia de preşedinte al Volksbank în primăvara anului trecut, fiind adus de austrieci să gestioneze situaţia dificilă în care intrase banca din cauza conflictelor cu clienţii. El trebuie acum să relanseze creditarea de retail.
Peter Weiss, 51 de ani, a fost desemnat la începutul acestui an CEO al Bancpost, el revenind în România după 4 ani în care a condus fosta ABN Amro. El trebuie să readucă banca pe profit şi să-i crească afacerile.
Mişu Negriţoiu, 61 de ani, împlineşte la vară cinci ani de când a fost numit director general (CEO) al ING Bank România. El a reuşit să aducă instituţia de credit la statutul de bancă universală, cu peste un milion de clienţi de retail.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO