Bănci și Asigurări

Citigroup a ales oraşul german Frankfurt ca nou hub european de tranzacţionare

Citigroup a ales oraşul german Frankfurt ca nou hub...

Autor: Ştefan Stan

18.07.2017, 11:10 866

Citigrup a ales Frankfrut ca noul hub de tranzacţionare din Uniunea Europeană şi urmează să îşi prezinte planurile bordului de directori pentru aprobare în cursul săptămânii, potrivit unor surse citate de Bloomberg. Extinderea operaţiunilor Citi în Germania va duce la crearea a 150-250 de noi rolulri, potrivit unei surse.

Încă nu s-a decis dacă joburile vor fi ocupate de angajaţi care deja lucrează pentru Citigroup sau de noi angajări locale, dar cel mai probabil este să fie o combinaţie a celor două posibilităţi, scrie Bloomberg. Frankfurt, unde Citigroup deja are 350 de angajaţi, se va ocupa de o parte din activităţile de tranzacţionare care au loc în Londra. Capitala Regatului Unit va rămâne în continuare sediul Citigroup în Europa, Orientul Mijlociu şi Africa, potrivit aceloraşi surse.

Frankfurt a reieşit ca un câştigător al votului pentru Brexit, în condiţiile în care Standard Chartered, Nomura, Simitomo, Mitsui Financial Group, Daiwa Securities Group au ales oraşul european ca noul lor hub. Deutsche Bank de asemenea se pregăteşte să mute o mare parte din activele băncii de investiţii şi operaţiunilor de tranzacţionare din Londra în oraşul natal Frankfurt, potrivit unor surse citate de Bloomberg.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO