Bănci și Asigurări

City afirmă că decizia prin care a fost pusă în redresare face parte dintr-un context mai larg al preocupării ASF de a scoate din piaţă asigurătorii cu capital românesc

City afirmă că decizia prin care a fost pusă în...

Autor: Anelis Baciu

25.04.2016, 00:05 284
City Insurance, companie în cazul căreia Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a dispus săptămâna trecută deschiderea procedurii de redresare financiară pe bază de plan, va ataca pe căi legale această decizie, pe care o califică drept „esenţial nelegală şi profund netemeinică“, au informat reprezentanţii companiei.
 
Mai mult, aceştia acuză ASF că a ignorat cu rea-credinţă auditul intern din care rezulta că societatea îndeplinea toţi indicatorii de solvabilitate Solvency II şi susţin că măsurile luate în cazul City Insurance fac parte dintr-un context mai larg al preocupării ASF de a scoate din piaţă asigurătorii cu capital românesc, în favoarea străinilor.
 
„Aceste măsuri restrictive şi represive fac parte dintr-un context mai larg al preocupării ASF de a diminua până la desfiinţare activitatea societăţilor de asigurare cu capital românesc, în favoarea explicită a celor cu capital străin. În sprijinul acestei afirmaţii enumerăm multele şi diversele situaţii în care conducerea ASF şi-a exprimat explicit opinia că societăţile de asigurări cu capital românesc nu sunt performante, că nu respectă regulile de piaţă şi că ar trebui ca pe piaţa asigurărilor să rămână doar societăţile mari de profil, adică multinaţionalele“, spun reprezentanţii City Insurance. Reacţia reprezentanţilor City este similară cu poziţia pe care a avut-o omul de afaceri Dan Adamescu, proprietarul companiei falimentare Astra Asigurări, când ASF a anunţat redresarea financiară.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO