Bănci și Asigurări

City Insurance şi Euroins au rămas liderii pieţei RCA în T1 2018, dar şi-au redus puternic vânzările

City Insurance şi Euroins au rămas liderii pieţei RCA...

Autor: Anelis Baciu

12.07.2018, 00:07 1655

Primul trimestru din 2018 a adus evoluţii surprin­ză­toare la nivelul vânzărilor companiilor RCA, în condiţiile în care ju­cători consacraţi precum City Insurance sau Euro­ins au înregistrat scăderi de peste 20% ale afacerilor, ara­tă datele ASF.

Dinamica la nivelul vân­ză­rilor celor doi ju­că­tori este sur­prin­zătoare în contextul în care an­terior afa­ce­rile lor creşteau de la tri­mestru la trimestru.

În pofida re­du­cerii expu­ne­rii, City şi Euro­ins şi-au păstrat po­ziţiile în clasa­ment după pri­mele trei luni din an. City este în con­tinuare lide­rul pieţei de pro­fil, cu o cotă de pia­ţă de 28,2%, în scădere de la 31,6% la finalul lunii martie 2017.

Reducerea vânzărilor RCA a costat City primul loc în clasamentul general (asigurări de viaţă şi generale), acesta revenind după un an la Allianz-Ţiriac.

În cazul Euroins pierderea de cotă de piaţă a fost mai redusă decât în cazul City, asigurătorul controlat de grupul bulgar Eurohold având la finalul lunii martie 25,2% din piaţa RCA, în scădere de la 27,7% în martie 2017. În timp ce liderii pieţei au decis să facă un pas în spate, Asirom a revenit puternic în piaţa RCA, marcând o creştere de aproape 60%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO