Bănci și Asigurări

Ciurezu si Fercala, propusi de SIF-uri la Supravegherea BCR

19.04.2010, 23:07 52

Tudor Ciurezu, vicepresedintele SIF Oltenia, alaturi de MihaiFercala, presedintele SIF Transilvania, si-au depus candidaturilepentru inca un mandat de trei ani ca membri in Consiliul deSupraveghere al BCR.

Joi, 22 aprilie, actionarii BCR sunt convocati in cadrulAdunarii Generale pentru a aproba majorarea capitalului social panala peste un miliard de lei prin incorporarea aproape integrala aprofitului de 237,97 mil. lei inregistrat pe 2009 dupa standardeleromanesti de contabilitate. Tot atunci vor fi alesi membriiConsiliului de Supraveghere al BCR pentru un mandat de inca treiani.

Presedintele consiliului este Andreas Treichl, CEO al ErsteBank, actionarul principal, secondat de Manfred Wimmer, CFO albancii austriece.

Cu o participatie de circa 30% la BCR, cele cinci SIF-uri audreptul la numirea a doi reprezentanti in cadrul Consiliului deSupraveghere al BCR. Din vara anului 2008 pana in prezent, TudorCiurezu, vicepresedintele SIF Oltenia, alaturi de Mihai Fercala,presedintele SIF Transilvania, au reprezentat intereselesocietatilor de investitii in conducerea celei mai mari banci de pepiata dupa active.

"Tudor Ciurezu si Mihai Fercala si-au depus candidaturile pentruConsiliul de Supraveghere al BCR, in special pentru a mentine ocontinuitate a proiectelor, avand in vedere durata scurta amandatelor anterioare", a spus Ioan Cuzman, presedintele SIFBanat-Crisana. Potrivit lui Cuzman, Costel Ceocea, presedintele SIFMoldova, si-a retras candidatura initiala pentru un loc inconsiliul BCR. In urma operatiunii de majorare a capitalului prinincorporarea profitului, valoarea nominala a unei actiuni BCR vacreste de la 1 leu la 1,3 lei.

SIF-urile au considerat ca nedistribuirea de dividende sireinvestirea profitului bancii in capitalul social este cea maiavantajoasa solutie in contextul actual. Este pentru prima datadupa privatizarea BCR cu austriecii de la Erste cand banca nudistribuie dividende.

Anul trecut, Erste vehicula ideea unei majorari de capital de100 mil. euro, insa in cele din urma s-a considerat ca cele circa58 mil. euro din profitul pe 2009 ar fi suficiente pentru a asigurao solvabilitate confortabila.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO