Bănci și Asigurări

Clienţii băncilor cipriote nu se tem pentru depozitele lor: Este exclus ca aşa ceva să se întâmple pe plan local

Clienţii bănicilor cipriote nu se tem pentru depozitele lor: Este exclus ca aşa ceva se se întâmple pe plan local

Autor: Anelis Baciu

25.03.2013, 18:30 1082

Unii din clienţii băncilor cipriote Marfin şi Bank of Cyprus din plan local afirmă că nu sunt îngrijoraţi de măsurile de taxare ale depozitelor luate de autorităţile de la Nicosia şi consideră că în România nu se poate înregistra o situaţie asemănătoare.

"Am un depozit de 47.000 de euro la Bank of Cyprus, dar nu sunt îngrijorat, nu intenţionez să-mi retrag economiile. Situaţia din Cipru nu ne afectează, nu cred că se va ajunge la aşa ceva în România", a declarat pentru ZF Ionuţ, 47 de ani, administrator al unei firme de construcţii.

Toţi românii pe care i-am întâlnit ieri la sucursalele locale ale celor două bănci cu capital cipriot din plan local, Marfin şi Bank of Cyprus au spus la unison că taxarea depozitelor din Cipru este excepţională. În plus aceştia nu par deloc îngrijoraţi mai ales că depozitele care vor fi supuse acestei măsuri sunt cele peste 100.000 de euro, majoritatea românilor având depozite mult mai mici.

"Am depozite la băncile locale, dar nu la cele cipriote. Totuşi, consider că depozitele aflate în custodia sistemul bancar românesc, chiar şi cele aflate la sucursalele băncilor cipriote sunt în siguranţă, nu cred că vor fi afectate.", spune Graur, 56 de ani, de profesie inginer. De aceeaşi părere este şi Stoica, 52 de ani, de profesie economist care consideră că măsurile adoptate de guvernul de la Nicosia sunt excepţionale, taxarea depozitelor fiind improbabilă pe plan local.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO