Bănci și Asigurări

Clienţii companii ai Băncii Feroviara pot cumpăra şi vinde euro la cursul BNR plus/minus 0,6 bani

Foto: Silviu Matei

Foto: Silviu Matei

17.04.2015, 00:00 748

Banca Comercială Feroviară, un jucător de talie redusă din sistemul bancar, a lansat o platformă pentru clienţii persoane juridice care deţin cont curent Primus, prin care aceştia pot cumpăra sau vinde euro contra lei la cursul BNR plus o marjă de plus sau minus 0,6 bani.

În general, băncile realizează operaţiuni de schimb valutar la cotaţii cu câţiva bani peste (la vânzare) sau sub (la cumpărare) cursul oficial al BNR plus câţiva bani. Cursul se poate negocia în cazul tranzacţiilor mari. Cei care utilizează această platformă, care va intra în vigoare pe 20 aprilie şi va fi disponibilă până pe 31 decembrie, vor putea efectua o tranzacţie pe zi, în limita a 100.000 de euro.

Companiile trebuie să trimită instrucţiunile de schimb valutar în ziua în care doresc să efectueze tranzacţia, în intervalul orar 9:30-12:00, pe adresa de e-mail a sucursalei unde a fost deschis contul Primus sau se pot prezenta la ghişeul băncii.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO