Bănci și Asigurări

Cluj: Protecţia Consumatorilor a amendat BCR cu 100.000 de lei şi a propus suspendarea creditării

Cluj: Protecţia Consumatorilor a amendat BCR cu 100.000 de lei şi a propus suspendarea creditării

Autor: Mediafax

03.12.2010, 13:08 121

Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC)Cluj a amendat BCR cu 100.000 de lei şi a propus AutorităţiiNaţionale pentru Protecţia Consumatorilor suspendarea activităţiide creditare, pentru includerea comisiunului de risc în cel deadministrare, scrie

MediafaxBusiness

.Şeful CJPC Cluj, Mircea Radu, a declarat, vineri, într-oconferinţă de presă, că amenda a fost aplicată pentru includereacomisionului de risc în comisionul de administrare, ceea ceconstituie o ilegalitate.

"CJPC Cluj a amendat o altă bancă, cu suma de 100.000 de leipentru includerea comisionului de risc în cel de administrare, ceeace constituie o ilegalitate şi o încălcare a OUG nr. 50/2010. Ampropus ANPC suspendarea activităţii de creditare", a spus Radu.

Potrivit acestuia, sancţiunea a fost dată în urma înregistrăriia peste 80 de sesizări de la clienţi.Potrivit unor surse din CJPCCluj, banca amendată este BCR.

CJPC Cluj a amendat, în luna noiembrie, Volksbank, tot cu100.000 de lei, şi s-a cerut şi în acest caz suspendareaactivităţii de creditare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO