Bănci și Asigurări

Coaliţia pentru Dezvoltarea României atacă noul program de dezvoltare al PSD: Prin introducerea acestor măsuri, care creează senzaţia de criză şi panică, începând de la impozitul pe gospodării, acum pe cifra de afaceri

Autor: Mihaela Pascari

30.06.2017, 13:31 1785

Sursă Video: Facebook Romanian Business Leaders.

Florin Pogonaru, preşedintele CDR:

-Am pornit cu o imagine de ţară cu creşterea cea mai înaltă din Europa, am fost înainte de introducerea acestui val de măsuri, un adevărat  timbru al Europei.

-Prin introducerea acestor măsuri, care crează senzaţia de criză şi panică, începând de la impozitul pe gospodării, acum pe cifra de afaceri.

-Aceste lucruri reflectă o adevărată disperată de a corecta bugetul şi situaţia deficitului bugetar, în mod normal ar fi fost să avem comunicare descchisă cu Guvernul despre cifre, aici este deficitul bugetar.

-Nu suntem contra majorării salariilor, o problemă de corelare a acestor creşteri cu  măsurile date în favoarea mediului de investiţii.

-Este necesar ca aceste măsuri să fie luate în favoarea mediului public, corelate cu măsuri luate în favoarea mediului privat.

-Dacă vorbeşti cu întreprinderile din zonele săraci ale României care plătesc cu greu nişte salarii foarte mici, întelegi că prin această creştere a salariului minim creezi o adevărată pustietatea a zonelor sărace ale României. 

Daniel Anghel, tax partner la PwC:

-Aceste de măsuri ar trebui judecate din timp şi de stabilit pe termen lung care ar fi consecinţele care ar putea urma. Altfel riscăm să creem riscuri majore în economie.

-În momentul de faţă nici un stat membru nu practică un impozit pe cifra de afaceri în locul impozitului pe profit. O astfel de măsură ne va scoate din discursurile europene şi internaţionale. 

Angela Roşca, managing partner Taxhouse şi memru în conducerea Romanian Business Leaders:

-Aceste măsuri produc un sentiment de panică şi criză. Acestea arată incapacitatea autorităţilor române de a colecta un impozit modern, aşa cum se întâmplă în toate ţările dezvoltate şi în cele în curs de dezvoltare.

-Soluţia este continuăm cu impozitul profit, să întărim capacitatea de control pe preţuri de  transfer, pentru că este slăbită în ultimele şase luni. În loc să continuăm cu un impozit pe profit, ne întoarcem la un impozit al secolului ’19.

- Am vrea să înţelegem care este miza finală a Guvernului şi dacă apare un deficit bugetar să înţelegem din ce va fi finanţat. Astfel vom putea vorbi despre impactul acestei măsuri pentru mediul de business. 

Dragoş Roşca, preşedintele Consiliului Director al Romanian Business Leaders:

-Ce este mai grav că nu ştim care sunt economiştii sau oamenii cu experienţă care au putut desena un astfel de plan. Avem însă macroeconomişti care spun că în acest ritm mergem în direcţia în care a mers şi Grecia.

-Trebuie să se înţeleagă că nu se pot lua astfel de decizii. Guvernul trebuie să între în dialog cu economişti, cu mediul de afaceri, cu sindicatele şi să vedem de unde vine criza existentă.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO