Bănci și Asigurări

​Coca Constantinescu, prim-vicepreşedintele ASF: Propunem ca tariful de referinţă pe RCA să fie calculat de Biroul Asigurătorilor Auto

​Coca Constantinescu, prim-vicepreşedintele ASF:...

Autor: Anelis Baciu

14.03.2017, 17:11 223

Autoritatea de Supraveghere Financiară propune ca tariful de referinta pe piata asigurarilor auto obligatorii (RCA) sa fie calculat de Biroul Asigurătorilor Auto din România (BAAR), a declarat Cornel Coca Constantinescu, prim-vicepreşedintele ASF in carul dezbaterii pe tema RCA organizata astazi la Comisia de Buget Finanţe din cadrul Camerei Deputiilor.

 „Propunem ca tariful de referinţă pe RCA să fie calculat de Biroul Asigurătorilor Auto. Vrem un astfel de amendament la proiectul de lege pe RCA. Daca un asigurator are 10% din clienţii cu risc scăzut şi mediu este normal să aibă şi 10% din clienţii cu risc ridicat, de aceea am propus distributia clientilor cu risc ridicat in functie de cota de piaţa a asiguratorilor pe RCA”, a explicat Cornel Coca Constantinescu.

Reprezentantul ASF a spus că în acest mod companiile de asigurători nu vor mai putea îndepărta clienţii cu risc ridicat, iar asiguratorii vor avea mai multa predictibilitate.

Cum vor fi concret repartizati clientii cu risc ridicat?

In momentul in care un asigurat primeste de un la o comapanie de asigurări o oferta de pret mai mare decât un prag tarifar stabilit de BAAR, respectivul asigurat va merge si va solicita o oferta de la alti doi asigurători, iar daca si cei doi vor oferta un pret peste pargul calculat de BAAR, va merge la BAAR, iar BAAR-ul va determina un tarif in functie de risc.

„În mod categoric tariful stabilit de BAAR va fi mult mai mic decat ofertele primite de la cei trei asiguratori. Dupa ce va stabili tariful RCA pentru clientul respectiv BAAR-ul va repartiza clientul in functie de cota de piata pe RCA a asiguratorilor”, a explicat Cornel Coca Constantinescu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO