Bănci și Asigurări

Comercianţii cu cifra de afaceri de peste 10.000 de euro pe an vor fi obligaţi să accepte plata cu cardul

Comercianţii cu cifra de afaceri de peste 10.000 de euro...

Autor: Anelis Baciu

16.05.2016, 11:35 3299

Comercianţii care înregistrează o cifră de afaceri de cel puţin 10.000 de euro pe an vor fi obligaţi să îşi instaleze POS-uri odată cu intrarea în vigoare, din 20 mai, a legii cash back, care le permite acestora să deburseze numerar la cererea clienţilor deţinători de carduri.

„Dorim să reafirmăm că nu există niciun cost asociat comercianţilor pentru implementarea POS-urilor şi a serviciului de cash-back, costurile fiind suportate de băncile acceptatoare. Pentru ca implementarea să fie cât mai eficientă şi rapidă, MasterCard îţi anunţă disponibilitatea de a oferi o derogare pentru aceste costuri până la finele anului. Legea cash-back va impulsiona dezvoltarea infrastructurii POS cu precădere în mediul rural, accelerând  educarea graduală a comunităţilor asupra utilizării cardurilor”, a declarat Cosmin Vladimirescu, Country Manager România şi Moldova al MasterCard.

Legea adoptată săptămâna trecută de Camera Deputatilor prevede şi introducerea obligativitatii de acceptare a platilor cu cardul pentru comercianţii cu afaceri de peste 10.000 euro anual, un prag semnificativ mai scăzut faţă de cel actual de 100.000 de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO