Bănci și Asigurări

Comisia juridică şi cea de buget au eliminat plafonul de 250.000 CHF din legea conversiei la cursul istoric

Comisia juridică şi cea de buget au eliminat plafonul...

Autor: Mediafax

18.10.2016, 00:00 218

Comisia juridică şi Comisia de buget-finanţe au decis ieri să elimine plafonul de 250.000 de franci elveţieni din legea privind conversia creditelor, la solicitarea PSD, deputaţii aducând şi modificări menite să clarifice amendamentele.

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a anunţat că PSD va propune luni retrimiterea proiectului de lege la comisie pentru a fi eliminat şi pragul de 250.000 de franci elveţieni, urmând ca marţi, la votul final, legea să poată fi adoptată. Practic, au fost eliminate ambele amendamente aprobate săptămâna trecută.

Lunea trecută comisiile de specialitate ale Camerei Deputaţilor, la propunerea deputatului PSD Viorel Ştefan şi cu voturile social-democraţilor, au decis modificarea proiectului astfel încât persoanele care au luat credite în franci elveţieni să poată să ceară conversia în lei la cursul istoric cu două condiţii: să aibă un grad de îndatorare de peste 50%, iar valoarea creditului contractat să nu depăşească 250.000 de franci elveţieni.

Numărul persoanelor fizice care mai au credite în franci elveţieni a coborât la sfârşitul lunii iulie 2016 la 51.334, iar soldul împrumuturilor de acest tip a ajuns la 5,7 mld. lei, cifrele înjumătăţindu-se faţă de 2008, potrivit datelor BNR. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO