Bănci și Asigurări

Compania de leasing olandeză DLL se dezvoltă în Europa Centrală şi de Est, inclusiv România, printr-o alianţă cu grupul bancar Erste

Compania de leasing olandeză DLL se dezvoltă în Europa...

Autor: Roxana Rosu

20.11.2017, 16:00 409

Erste Group şi compania olandeză de leasing  De Lage Landen International (DLL) au încheiat un memorandum pentru stabilirea unei alianţe strategice ce acoperă activităţi de finanţare şi leasing derulate de cele două companii în Europa Centrală şi de Est, inclusiv în România.

Parteneriatul acoperă AustriaBosnia&Hercegovina, CroaţiaCehia, Ungaria, MacedoniaMuntenegruRomânia, Serbia, Slovaciaşi  Slovenia.

Scopul noii alianţe este de a susţine creşterea businessului celor două grupuri prin oferirea celor mai bune soluţii  de tip vendor financing (formă de finanţare prin care o companie împrumută o altă companie pentru ca aceasta să cumpere produsele şi proprietatea vânzătorului) către partenerii şi clienţii lor, precum şi asigurarea unor noi oportunităţi de dezvoltare pentru proprii angajaţi.

În cadrul alianţei, există posibilitatea unui transfer a entităţilor DLL Ungaria către Erste Bank Hungary sau o societate afiliată.

”Erste Group a investit de peste 20 de ani în regiune şi remarcă acum o creştere a cererii pe zona de leasing şi vendor financing. Estimăm o valoare potenţială a acestei pieţe de peste 17 miliarde euro. Unindu-ne forţele cu DLL, una dintre cele mai mari companii de leasing din lume, vrem să stabilit relaţii directe cu clienţii şi să ne extindem portofoliul”, a spus Karin Schmidt-Mitscher, Head of Erste Group Commercial Real Estate and Leasing.

Termenii finali ai alianţei sunt în faza de evaluare şi aprobare, urmând să fie finalizaţi în prima jumătate a anului viitor.

”DLL este puternic interesat de extindere, creştere şi în a găsi noi modalităţi de oferi partenerilor acces pe pieţe pe care nu suntem prezenţi fizic. Alianţa ne va permite accesul la reţeaua extinsă  a Erste Group din Europa Centrală şi de Est”, a completat Marc Dierckx, Chief Financial Officer of DLL.

Compania, cu sediul principal în Olanda, are active de 30 miliarde euro şi oferă soluţii de finanţare la nivel global, pentru companii din domenii diverse. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO