Bănci și Asigurări

Încă o companie cu capital românesc spune „adio“ pieţei de asigurări. După doi ani „sub ochii“ ASF, Carpatica Asig intră în faliment. De ce nu a luat ASF măsuri de restructurare a portofoliului şi a cerut doar capital?

Încă o companie cu capital românesc spune „adio“...

Autor: Anelis Baciu

28.07.2016, 00:05 196

La mai puţin de un an de la primul faliment răsunător din piaţa de asigurări din ultimii 20 de ani, cel al Astra Asi­gu­rări, industria de profil mai pri­meşte o lovi­tură prin decizia Autorităţii de Supra­veghere Financiară (ASF) de a băga în faliment Carpatica Asig, la mo­mentul actual cel mai mare asigu­ră­tor cu capital autohton cu afaceri de 130 mil. euro anual, 500 de angajaţi şi peste un milion de clienţi.

Potrivit surselor ZF, pentru declan­şarea falimentului Carpatica Asig au fost şapte din cei nouă membri ai Consiliului, în timp ce doi au fost împotrivă.

La fel ca şi în cazul Astra Asigurări, deşi a stat circa doi ani în redresare fi­nan­ciară sub atenta supraveghere a ASF, Carpatica Asig nu a putut fi sal­vată. Mai mult, dacă în cazul Astra re­pre­­zen­tanţii ASF susţineau că rezoluţia ar fi salvat compania dacă o lege în acest sens ar fi existat, în cazul Carpatica Asig nu s-a mai încercat nici măcar această va­riantă care prevedea încercarea de gă­si cum­părători măcăr pentru activele bune.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO