Bănci și Asigurări

Companiile de asigurări cesionează o treime din afacerile locale la reasigurători străini

Companiile de asigurări cesionează o treime din...

Autor: Anelis Baciu

21.10.2016, 00:03 197
Din cele 3,9 mld. lei raportate ca prime brute subscrise în piaţa locală de asigurări generale la jumătatea anului, companiile de asigurare au păstrat în portofoliile proprii locale circa 2,6 mld. lei (sub 70%), potrivit datelor Autorităţii de Supraveghere Finan­cia­ră. Restul de prime subscrise, de peste un mi­liard de lei, adică circa o treime din total, au fost cedate în favoarea companii­lor de re­asi­gurare, de regulă străine.

Primele transferate în reasigurare în inter­valul ianuarie-iunie al acestui an au fost cu 19% mai mari decât primele cedate în aceeaşi perioadă a anului trecut. Cedările în reasigurare au avansat într-un ritm mai alert decât piaţa, ceea ce a determinat creşterea gradului de cedare în reasigurare.

În aceste condiţii, valoarea primelor lăsate în grija companiilor de reasigurare internaţionale şi ponderea acestora în total prime subscrise au atins maximul ultimilor şap­te ani. Spre comparaţie, în 2008, cu un an înainte de declanşarea crizei financiare pe plan local, companiile de asigurări păstrau mai mult risc şi transferau la reasigurători doar 25% din primele subscrise anual.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO