Bănci și Asigurări

Competitia bancara a fost dezmortita de “Prima casa”

04.10.2009, 23:16 25

La trei luni de la acordarea primului credit prin "Prima casa"cea mai mare realizare este ca programul guvernamental a reusit sadezmorteasca competitia dintre banci. Insa 90% din locuintelecumparate sunt vechi, deci scopul relansarii pietei constructiilornu este atins.

"Toata lumea prefera apartamente noi, dar nu prea se gasescastfel de locuinte care sa se incadreaza in limita garantiei de60.000 de euro. Pana la urma, se cumpara mai multe apartamentevechi pentru ca aici preturile pot fi negociate", a declaratGabriel Tudor, manager al agentiei imobiliare Activ Imob dinCapitala. "Intr-adevar s-a facut un anumit numar de precontractepentru apartamente achizitionate prin "Prima casa, iar o parte dincredite au fost deja aprobate", a declarat Tudor. El spune ca oaccelerare a procesului de aprobare a dosarelor a avut loc dupadiscutia din luna septembrie dintre premier si Fondul National deGarantare a creditelor pentru IMM-uri.

Pentru creditele acordate prin programul "Prima casa" au fostemise pana acum garantii de 170 mil. euro dintr-un total de 1 mld.euro, potrivit unei declaratii de saptamana trecuta a presedinteluiTraian Basescu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO