Bănci și Asigurări

Conducerea ALB ia în calcul schimbarea directorului executiv Melania Hăncilă. Ea spune că mandatul expiră în mai şi atunci se va decide noua conducere

MELANIA HĂNCILĂ, director executiv ALB

MELANIA HĂNCILĂ, director executiv ALB

Autor: Anelis Baciu

30.03.2018, 00:00 856

Mandatul conducerii ALB, organizaţia care reprezintă interesele industriilor de leasing si credite de consum, expiră în luna mai, iar potrivit surselor din piaţă membrii ALB au decis să nu îi mai prelungească mandatul de director executiv Melaniei Hăncilă. 

Ea a preluat funcţia de director executiv al asociaţiei în luna martie 2016, înlocuind-o pe Adriana Ahchiarliu, care a condus ALB în perioada 2004-2016.

„Mandatul meu şi al întregului consiliul al ALB expiră în luna mai, când se va decide în adunarea generală dacă se va continua sau nu în formula aceasta. În prezent nu s-a luat o decizie privind formula de conducere”, a spus Melania Hăncilă pentru ZF. Mai multe surse din piaţă spun însă că decizia a fost luată de membrii ALB, iar validarea ei în adunarea generală este o formalitate. Funcţia de preşedinte al asociaţiei este în prezent deţinută de Bogdan Speteanu, director general al BCR Leasing.

Declaraţia preşedintelui ALB Bogdan Speteanu

“Suntem multumiţi de activitatea de până acum a Melaniei Hăncilă în cadrul ALB Romania şi în prezent analizăm cum putem continua colaborarea cu ea, în funcţie şi de planurile ei de viitor. Încă de la început, mandatul Melaniei Hancilă şi al membrilor Consiliului Director a fost stabilit pentru o perioada de 2 ani care expira la sfârşitul lunii mai”, a declarat Bogdan Speteanu, preşedinte al ALB şi director general al BCR Leasing.

Înainte de a se alătura ALB, Melania Hăncilă a fost manager în cadrul firmelor de audit şi consultanţă Deloitte şi KPMG. Anterior, ea a fost timp de câteva luni consilier pe partea de cercetare la Autoritatea de Supraveghere Financiară.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO