Bănci și Asigurări

Conferinţă KPMG. Vin reguli contabile noi cu efect în cascadă asupra instituţiilor financiare

Conferinţă KPMG. Vin reguli contabile noi cu efect în...

Autor: Claudia Medrega

23.02.2017, 00:05 1437

Instrumentele financiare, activitatea de leasing şi companiile de asigurări urmează să fie sub lupa unor noi standarde internaţionale de raportare financiară ce vor fi aplicate în România în perioada 2018-2021. IFRS 9 - instrumente financiare, IFRS 16  contracte de leasing, IFRS 15  venituri din contractele cu clienţii şi IFRS 17 contracte de asigurare, discutate ieri la conferinţa KPMG, se numără printre noutăţile contabile care vor genera numeroase provocări în perioada următoare.

Noile standarde internaţionale de raportare financiară (IFRS 9), care urmează să intre în vigoare în ianuarie 2018, vor determina pentru instituţiile financiare creşterea provizioanelor şi a cerinţelor de capital, volatilitatea va creşte, iar costurile de implementare vor fi ridicate, apreciază Angela Manolache, Advisory Partner la firma de audit şi consultanţă KPMG. Tot din ianuarie 2018 ar urma să fie aplicat şi standardul IFRS 15, în timp ce noile reguli contabile IFRS 16 pentru contractele de leasing sunt programate pentru 1 ianuarie 2019, iar implementarea IFRS 17 pentru contractele de asigurări (împreună cu IFRS 9 pentru asigurători) se aplică începând cu data de 1 ianuarie 2021.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO