Bănci și Asigurări

Conpet semnează un contract de 42 mil. lei cu Petrotel-Lukoil pentru transportul ţiţeiului din import

Conpet semnează un contract de 42 mil. lei cu...
30.12.2014, 20:00 574

Transportatorul de ţiţei Conpet Ploieşti (simbol bursier COTE) a semnat un contract în valoare de 42,6 milioane de lei cu rafinăria Petrotel-Lukoil din Ploieşti pentru transportul ţiţeiului din import. Contractul se va derula pe o perioadă de un an, începând cu 1 ianuarie 2015, potrivit unui anunţ publicat de companie pe site-ul bursei de la Bucureşti.

Luna aceasta Conpet a obţinut de la Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale (ANRM) o majorare cu 20% a tarifului reglementat pentru transportul petrolului din import, aceasta fiind prima majorare a acestui tip de tarif din 2010. Majorarea este echivalentă cu un plus anual de circa 10 milioane de lei la veniturile obţinute de Conpet din partea principalului client pe acest segment, rafinăria Petrotel Lukoil.

Conpet a realizat în primele nouă luni un profit net de 47,9 milioane de lei, în creştere cu 21% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, după un câştig mai mare cu 22% în trimestrul al treilea. Cifra de afaceri a transportatorului de ţiţei a crescut cu 9,6% la nouă luni, perioadă în care volumul de petrol şi produse finite transportat prin reţeaua naţională de conducte a crescut cu 15%.

Transportatorul de ţiţei este controlat în proporţie de 58,7% de statul român, prin intermediul Ministerului Economiei. În acţionariat se află şi Fondul Proprietatea, cu o participaţie de 6%.Acţiunile Conpet se tranzacţionau cel mai recent la preţul de 55 lei/unitate, iar la această referinţă compania are o capitalizare de 476 mil. lei. Titlurile COTE au crescut cu 22% anul acesta.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO