Bănci și Asigurări

Consiliul Concurenţei vrea să afle de ce băncile lucrează mai scump în România

Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei

Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei

Autor: Roana Rotaru

30.01.2018, 23:00 1128

Consiliul Concurenţei, instituţia de stat care veghează la respectarea Legii concurenţei, şi-a propus să afle de ce băncile din România oferă servicii bancare mai scumpe pe plan naţional decât în alte ţări din UE, o investigaţie pe care o va finaliza în prima jumătate a acestui an.

„Tot ce îţi ia o bancă, co­mi­sioane şi dobânzi per­ce­pute la depozite şi la cre­dite, aces­tea toate sunt mai mari decât în majoritatea ţărilor din UE. Dacă vă uitaţi la alte sec­toare din economie, nu e aşa. Alimentele sunt mai ief­ti­ne în România decât în alte ţări. Sunt multe sectoare în care Ro­mânia e mai ieftină decât alte ţări din UE, însă nu pe zona de servicii financiare şi bancare“, a spus Bogdan Chiri­ţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei.

Tot în 2018, in­stituţia va stabili dacă retai­lerii Cora, Carrefour, Auchan şi Kaufland au interzis furnizorilor scăderea preţurilor. 

Consiliul Concurenţei a sancţionat anul trecut 156 de companii sau asociaţii din România cu amenzi totale de peste 27 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO