Bănci și Asigurări

Consiliul Concurenţei vrea să introducă un comparator de tarife pentru poliţele de asigurare

Consiliul Concurenţei vrea să introducă un comparator...

Autor: Cristina Cuncea

27.11.2014, 15:23 122

"Zona în care rămân îngrijorări (legate de un mediu concurenţial, n.r.) este cea a asigurărilor de viaţă, slab dezvoltată faţă de Uniunea Europeană. Piaţa are un grad de concentarere mare, ies actori de pe piaţă, iar actorul cel mai mare îşi creşte cota. Informaţia este greu de înţeles de către consumatori, şi de aceea vrem să introducem un comparator de preţuri pentru a facilitata accesul consumatorilor pentru a alege tariful care li se potriveşte cel mai bine", a spus Chiriţoiu la lansarea raportului privind evoluţia concurenţei în sectoare esenţiale.

În opinia sa, profesiile liberale, transportul de cale ferată şi de călători, materialele de construcţii, ridică, de asemenea, îngrijorări concurenţiale.

Progrese în ceea ce priveşte o piaţă concurenţială Chiriţoiu a remarcat în zona telecomunicaţii şi cea bancară.

"În telecomunicaţii am văzut progrese faţă de anul trecut, prin intrarea unui al patrulea jucător, care a dinamizat concurenţa. A doua zonă cu progrese este sectorul bancar, unde anul trecut spuneam că ne îngrijorează marja mare între dobânzile active şi pasive. Anul acesta vedem scăderea dobânzilor la credite, iar marja a scăzut. Ne uităm cu îngrijorare acum la comisioane, avem o propunere pentru plafonarea comisionelor, proiectul de lege fiind în Parlament. Cred că va trece în curând de Senat şi în cursul anului viitor sperăm să-l vedem aprobat de Camera Deputaţilor", a mai spus Chiriţoiu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO