Bănci și Asigurări

Continuă restructurarea din asigurări. Companiile mari au desfiinţat 150 de sucursale şi 1.000 de posturi

Viorel Vasile, director general al Safety Broker

Restructurarea este un trend care se menţine de 4-5 ani, cu siguranţă va continua, însă probabil într-un ritm mai puţin agresiv decât până acum. Companiile vor continua să cedeze din afaceri brokerilor, care vor ajunge să intermedieze 60% din prime până la finalul anului.

Viorel Vasile, director general al Safety Broker Restructurarea este un trend care se menţine de 4-5 ani, cu siguranţă va continua, însă probabil într-un ritm mai puţin agresiv decât până acum. Companiile vor continua să cedeze din afaceri brokerilor, care vor ajunge să intermedieze 60% din prime până la finalul anului.

Autor: Anelis Baciu

21.07.2014, 19:18 537

Cele mai multe companii de asigurări au continuat şi anul trecut procesul de redimensionare a afacerilor impus de criza financiară şi au închis aproape 150 de unităţi din reţeaua teritorială, în timp ce 1.000 de oameni au plecat din piaţă, potrivit datelor agregate de ZF. Asigurătorii s-au restructurat masiv în ultimii ani pentru a-şi eficientiza operaţiunile şi a-şi reduce costurile.

Cinci din opt asigurători mari au închis anul trecut sucursale şi agenţii, cea mai mare restructurare fiind operată de Omniasig, care a închis 90 de unităţi. Un număr de 1.200 de oameni au plecat din cele cinci companii, o parte fiind preluaţi de societăţile de brokeraj, astfel că la nivel agregat numărul de salariaţi din industria de asigurări s-a diminuat cu 1.000 de oameni.

Industria de asigurări a fost afectată semnificativ de criză, iar mai mult de 5.000 de oameni au plecat din piaţă în ultimii şase ani. La sfârşitul anului trecut personalul din asigurări (angajaţi ai companiilor de asigurări şi ai societăţilor de brokeraj) număra 13.300 de persoane.

„Restructurarea este un trend care se menţine de 4-5 ani, cu siguranţă va continua, însă probabil într-un ritm mai puţin agresiv decât până acum. Companiile vor continua să cedeze din afaceri brokerilor, care vor ajunge să intermedieze 60% din prime până la finalul anului“, comentează Viorel Vasile, directorul general al brokerului Safety. Brokerii au ajuns la 55% din piaţa de asigurări după primul trimestru din 2014.

Omniasig, a treia companie din piaţa asigurărilor generale în funcţie de primele subscrise, controlată de grupul austriac Vienna Insurance Group (VIG), a operat cea mai drastică restructurare şi din punctul de vedere al numărului de angajaţi. Austriecii au renunţat la 426 de angajaţi pe parcursul anului trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO