Bănci și Asigurări

Cornel Coca Constantinescu, prim-vicepreşedinte ASF: Sesizările primite de ASF sunt concentrate preponderent pe despăgubirile legate de RCA

Cornel Coca Constantinescu, prim-vicepreşedinte al ASF

Cornel Coca Constantinescu, prim-vicepreşedinte al ASF

Autor: Dan Straut

22.03.2017, 00:04 444
Sesizările primite de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) pe linia de protecţie a consumatorilor sunt concentrate în cea mai mare parte pe desfăşurarea activi­tăţii de despăgubire aferentă con­tractelor de asigurare RCA, susţine Cornel Coca Constantinescu, prim-vice­pre­şedintele instituţiei.

„Piaţa asigurărilor este cea mai mare dintre cele trei pieţe supravegheate şi este oarecum firesc ca şi cele mai multe petiţii să fie formulate cu privire la aspecte ce ţin de această piaţă. Sunt sesizate instrumentări deficitare ale dosarelor de daune în defavoarea consumatorilor, plăţi parţiale sau neplată, întârzieri nejustificate, clauze contractuale cu potenţial abuziv“, a declarat Cornel Coca Constantinescu într-un interviu acordat Mediafax.

Companiile de asigurări au vândut anul trecut poliţe RCA în valoare de peste 4 miliarde de lei, în creştere cu circa 30% faţă de 2015. Euroins este liderul pieţei, fiind urmat de Asirom şi City Insurance. Doar 55% din dosarele de daună pe segmentul asigurărilor auto obligatorii (RCA) din prima jumătate a anului trecut 2016, adică 45.643 de dosare, au fost achitate în termenul de 10 zile prevăzut de lege, conform primei analize a perioadei de despăgubire pe RCA realizată de ASF.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO