Bănci și Asigurări

Cornel Coca Constantinescu, vicepreşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară: „Cred că piaţa va rămâne într-o zonă de creştere de 10% anul viitor”

Cornel Coca Constantinescu, vicepreşedinte al...

Autor: Georgiana Mihalache

02.11.2017, 12:21 297
Piaţa de asigurări va rămâne într-o zonă de creştere de 10% anul viitor, în prezent creşterea primelor subscrise fiind de 8%. El a precizat că deocamdată nu sunt clienţi cu risc ridicat în piaţa RCA şi a menţionat că nu vor creşte tarifele la RCA. „Va fi foarte greu pentru asiguratori să ne convingă că tarifele trebuie majorate”, a spus Cornel Coca Constantinescu, vicepreşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară, la ZF Insurance Summit, prima ediţie a conferinţei organizată de Ziarul Financiar. „Sper ca piaţa să se reaşeze, dar se află într-un moment de resetare pentru că asigurările generale au trecut printr-o situaţie delicată. Ne-am aflat la periferia Europei. Nu se poate să discutăm de tarife plafonate într-o piaţă în care activitatea importantă se regăseşte în zona marilor corporaţii. Trebuie să ne concentrăm în a construi planuri obligatorii de business pe termen lung”, a spus Cornel Coca Constantinescu. Alte declaraţii:

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO