Cota de piaţă a grecilor a alunecat anul trecut la 10,6%, în timp ce băncile cu capital românesc au ajuns „temporar“ la 22,6%

23 feb 2016 Autor: Claudia Medrega

Cea mai mare parte a sistemului bancar românesc continuă să fie deţinută de străini, însă băncile cu capital româ­nesc, privat şi de stat, au ajuns anul trecut la o cotă după active de 22,6%, dublă faţă de cea din 2014, ascensiunea fiind determinată de reîncadrarea Băncii Transil­va­nia la categoria instituţiilor de credit cu acţionariat majoritar român.
 
Băncile cu capital grecesc, aflate în cen­trul atenţiei în ultimii ani, au continuat să piar­dă teren, cota de piaţă alunecând la 10,6% în noiembrie 2015, de la 12,2% în de­cembrie 2014, potrivit datelor BNR. Cele pa­tru instituţii de credit cu acţionariat gre­cesc - Alpha Bank, Bancpost, Piraeus Bank şi Banca Românească - îndeplinesc cerinţele de capitalizare şi lichiditate şi au provizio­na­re adecvată, în viziunea băncii centrale.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 23.02.2016

 
Cuvinte cheie:
banci
, capital
, cota de piata
, trecut
, grecia
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide