Bănci și Asigurări

COTAR cere Guvernului să dea curs cerinţelor transportatorilor şi să modifice legea 38/2003

COTAR cere Guvernului să dea curs cerinţelor...

Autor: Anca Olteanu

24.05.2017, 11:13 270

Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR) susţine că „firma Uber nu are niciun motiv să ceară amânarea sau orice fel de modificare a unei legi care reglementează transporturile şi taximetria, pentru că firma Uber nu face transport sau taximetrie, deci nu poate fi reprezentativă la masa negocierilor, într-un domeniu în care nu-şi desfăşoară activitatea. (...) Firma Uber este o platformă informatică, are cu totul alt obiect de activitate, deci nu are ce să caute în această discuţie referitoare la problemele transportatorilor”, se arată în comunicatul transmis de COTAR.

„Cerinţele noastre de modificare a legislaţiei sunt formulate astfel încât să se elimine pirateria din transporturi. (...) Această modificare legislativă ar trebui să elimine de pe piaţă activitatea neautorizată, nelicenţiată, din transportul rutier de persoane din Romănia, a celor care prin încălcarea legislaţiei în vigoare fac concurenţă neloială transportatorilor autorizaţi”, precizează COTAR.

Uber a solicitat, vineri, premierului Grindeanu, să retragă temporar OUG privind legea nr. 38/2003 care reglementează transportul în regim de taxi, până când va exista un cadru de reglementare a serviciilor de ridesharing. Uber susţine că actul deschide calea spre abuzuri asupra şoferilor parteneri, precum amenzi sau ridicarea plăcuţelor de înmatriculare, a declarat Alexandra Corolea, purtător de cuvânt al Uber în România şi zona Balcani.

Ministerul Transporturilor a publicat un proiect de ordonanţă de urgenţă pentru modificarea legii 38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere, prin care scoate din textul legii sintagma „în mod repetat” - una dintre cerinţele COTAR în contextul protestelor din aprilie.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO