Bănci și Asigurări

Credit Europe Bank România a obţinut în 2017 un profit brut de 54 mil. lei, în creştere cu 32%, şi un venit operaţional înainte de provizioane de 221 mil. lei

Credit Europe Bank România a obţinut în 2017 un profit...

Autor: Roxana Rosu

21.03.2018, 15:23 662

Credit Europe Bank România a încheiat anul financiar 2017 cu un profit brut de  54 milioane lei, în creştere cu 32% faţă de anul anterior, şi un venit operaţional înainte de provizioane de 221 milioane lei.

„Pe segmentul retail, sub brand-ul CardAvantaj, cardurile de credit au continuat să fie principalul motor al creşterii. Numărul acestora a continuat să se mărească, iar rulajul sumelor utilizate a crescut cu peste 10% faţă de 2016. O astfel de creştere este rezultatul atragerii de noi clienţi precum şi a activării portofoliului actual”, a declarat Yakup Cil, CEO al Credit Europe Bank România.

Banca a avut o rată a solvabilităţii de 20%.

În 2017, totalul depozitelor clienţilor a rămas constant, la un nivel de peste 600 de milioane de euro (2,24 mld.lei), în timp ce creditarea a rămas la un nivel constant, cu o uşoară creştere pe zona corporate şi IMM. Portofoliul de credite se situează la 2,93 miliarde lei.

Banca ţinteşte o creştere a vânzărilor de carduri de 20% în acest an, de la 315.937 carduri, şi o majorare a rulajului sumelor utilizate cu peste 15% faţă de anul trecut, de la 1,09 miliarde lei, concomitent cu o mărire a cotei de piaţă şi a rentabilităţii. Pentru atingerea acestor obiective, CEB va continua să investească în noi tehnologii, dezvoltând parteneriate strategice cu principalii comercianţi/retaileri, şi majorând cheltuielile de marketing, propoţional cu creşterea anuală a afacerii.

„Privind în perspectivă, ne exprimăm încrederea în capacitatea noastră de a continua rata de creştere profitabilă, atât în 2018, cât şi după acest an. Pentru anul 2018, principalele noastre obiective continuă să fie extinderea segmentului cardurilor de credit, precum şi activităţile de creditare a companiilor mari şi a IMM-urilor”, a adăugat Yakup Cil.

Activele băncii totalizau la finalul anului financiar 2017 suma de 4,6 miliarde lei, iar numărul de angajaţi se ridica la 893.

Membră a grupului financiar olandez Credit Europe Bank NV, banca este activă din anul 1993, când a activat sub denumirea de Banca de Credit Industrial şi Comercial, devenind Finansbank (in anul 2000), iar apoi, în 2007, în urma unui proces de rebranding, primind denumirea de Credit Europe Bank România.

 

 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO