Bănci și Asigurări

Creditarea ipotecară accelerează: finanţări de peste 2 mld. lei au fost acordate în T1/2018, plus 22%

Creditarea ipotecară accelerează: finanţări de peste...

Autor: Anelis Baciu, Cristian Hostiuc

27.04.2018, 00:07 554

Stocul finanţărilor ipotecare în lei s-a majorat cu 2,1 mld. lei în primul trimestru din acest an, ceea ce înseamnă o creştere de peste o cincime faţă de aceeaşi perioadă din 2017, potrivit datelor publicate de BNR. Cea mai mare parte a creditelor acordate în primele trei luni din an au fost împrumuturi standard, în condiţiile în care programul Prima casă 2018 a debutat abia la finalul lunii februarie.

Valoarea creditelor acordate în martie, de 780 de milioane de lei, nu a fost cu mult peste valoarea finanţărilor din luna februarie, fapt care confirmă afirmaţiile brokerilor conform cărora românii se îndreaptă tot mai mult către creditele standard şi în special către cele cu dobânzi fixe. Creşterea cererii de credite este susţinută de majorarea de anul trecut a veniturilor populaţiei ale cărei efecte se simt în prezent, dar şi de dobânzile în continuare reduse, susţin analiştii. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO