Bănci și Asigurări

Creditarea merge din nou în sus şi marchează un plus de 0,6% în septembrie

Creditarea merge din nou în sus şi marchează un plus...

Autor: Anelis Baciu

26.10.2015, 00:08 435

Băncile locale aveau la finalul lunii septembrie credite de peste 214 miliarde de lei (circa 48 mld. euro), în creştere cu echivalentul a un miliard de lei faţă de aceeaşi lună a anului trecut, aceste cifre confirmând afirmaţiile bancherilor comerciali care spun că simt revenirea apetitului pentru creditare la nivelul portofoliilor pe care le administrează.

Comparativ cu luna august, creditarea a urcat cu 0,2% şi pentru prima dată în acest an finanţările acordate populaţiei şi compani­ilor au înregistrat creşteri timp de două luni consecutiv, dând semnalul instaurării unui trend pozitiv pe piaţa creditului.

„Dinamica anuală a creditului neguvernamental a trecut în toamna acestui an din teritoriul negativ în cel pozitiv şi va avea o tendinţă de accelerare pe termen mediu. După stabilizarea din acest an previzionăm un ritm de creştere mediu al creditării de  7,9% anul vi­itor, 10,5% în 2017, respectiv 13,6% în 2018“, afirmă Andrei Rădulescu, senior economist la Banca Transilvania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO