Bănci și Asigurări

Credite neperformante de 1,33 mld. euro de la două bănci româneşti au ajuns în primul semestru în portofoliul APS Holding

Credite neperformante de 1,33 mld. euro de la două...

Autor: Claudia Medrega

28.07.2016, 16:40 1189

APS Holding a cumpărat portofolii de credite neperformante (NPL-non-performing loans) cu o valoare nominală cumulată de 1,33 mld. euro  de la două bănci româneşti.

Un portofoliu de NPL a fost cumpărat de la o bancă internaţională activă pe piaţa românească şi include  credite corporate şi pentru IMM-uri, garantate şi negarantate, cu o valoare nominală de 1,07 mld. euro. Tranzacţia, cea mai mare de acest tip  din regiunea Europei Centrale şi de Sud-Est, a fost adjudecată de consorţiul format din APS Holding, International Finance Corporation, membră a Grupului Banca Mondială şi alţi investitori.

Al doilea portofoliu, de 261 mil. euro, a fost cumpărat de la Intesa Sanpaolo Bank România.

Aceste tranzacţii se adaugă portofoliilor aflate sub managementul APS, ce includ 75 de portofolii de creanţe cu o valoare nominală de peste 4,5 mld. euro.

APS Holding a fost fondată în 2004 în Praga (Cehia) şi are operaţiunii în Bulgaria, Croaţia, Cipru, Grecia, Muntenegru, Polonia, Cehia, România, Serbia şi Slovacia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO