Credite totale de 59 mld. lei, cea mai mare parte fiind în lei

12 ian 2016 Autor: Liviu Popescu

Băncile au acordat clienţilor persoane fizice şi companii împrumuturi noi în lei, euro şi dolari americani de echivalentul a 6 mld. lei în luna noiembrie, nivel aproape dublu faţă de prima lună din 2015, potrivit datelor BNR. Totalul creditelor noi acordate în primele 11 luni din anul trecut s-a ridicat la 59 mld. lei. Dobânzile mai mici au atras clienţii în sucursale, mai ales în cazul împrumuturilor în monedă naţională.

„Datele BNR indică o scădere generalizată a ratelor de dobândă şi a marjelor nete de dobândă aplicate în noiembrie, evoluţie influenţată de deciziile şi semnalele de politică monetară din România şi zona euro, precum şi de intensificarea concurenţei în sectorul bancar“, scrie într-un raport al Băncii Transilvania Andrei Rădulescu, senior economist al băncii.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 12.01.2016

 
Cuvinte cheie:
credite
, bnr
, clienti
, imprumut
, companii
, persoane fizice
, banca
, dobanda
, moneda nationala
, politica monetara
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide