Bănci și Asigurări

Creditele de consum noi ale IFN-urilor, plus 35% în S1, la 1,55 mld. lei

Creditele de consum noi ale IFN-urilor, plus 35% în S1,...

Autor: Alexandru Zărnoeanu

24.08.2016, 00:04 182
Creditele de consum noi acordate de companiile membre ale Asociaţiei So­cie­tăţiilor Financiare-ALB, care reu­neşte majoritatea instituţiilor finan­cia­re ne­bancare din România, au cres­cut cu 35% în primele şase luni ale anu­lui şi au ajuns la un nivel de 1,55 mld. lei. Avansul cre­di­telor a venit pe fondul creşterii ve­ni­tu­rilor populaţiei, al încrederii sporite a con­su­matorilor în economie şi al creşterii ce­re­rii pentru creditele peste medie.
 
„Evoluţia pozitivă a portofoliului de credite de consum acordate de mem­brii ALB confirmă tendinţa de diver­sificare şi de adaptare a produselor de cre­ditare la nevoile consumatorilor. Creşte­rea eco­nomică, contextul actual stabil au in­fluenţat pozitiv compor­ta­mentul con­su­matorilor, care îşi propun să achizi­ţioneze credite pentru proiecte per­sona­le cu o anvergură mai mare“, a de­clarat Ema Randjak, director general adjunct al Cetelem şi preşedinte al Consiliului Creditului de Consum din ALB.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO