Bănci și Asigurări

Creditele în euro se ieftinesc după ce Euribor a devenit negativ, dar revine volatilitatea pe dobânzile la lei

Creditele în euro se ieftinesc după ce Euribor a...

Autor: Ciprian Botea

23.04.2015, 00:06 1530
Cei câteva sute de mii de români cu credite în euro vor plăti în premieră dobânzi mai mici decât marjele de câştig din contracte după ce indicatorul de referinţă EURIBOR a intrat în teritoriul negativ.
 
Clienţii cu credite în lei, în schimb, sunt încă sub presiunea volatilităţii dobânzilor pe piaţa interbancară locală, unde indicatorul ROBOR a avut două episoade de creştere surpinzătoare în mai puţin de o lună, ultimul chiar în ultimele două zile.
 
Indicatorul EURIBOR la 3 luni, a intrat marţi uşor sub zero, ceea ce înseamnă că un client cu un credit ipotecar cu marjă de patru puncte procentuale va plăti o dobândă sub acest nivel în momentul actualizării ratelor.
 
La începutul anului, mulţi clienţi cu credite în franci elveţieni ajunseseră la dobânzi mai mici decât marjele de câştig ale băncilor pe fondul intrării în zona negativă a indicatorului LIBOR. LIBOR la franci se află aproape de -0,1% pe an de circa trei luni.
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO