Bănci și Asigurări

Creditul de retail în lei se dezmorţeşte. Băncile şi-au majorat portofoliile de credite imobiliare şi de consum cu 1,5 miliarde de lei luna trecută

Creditul de retail în lei se dezmorţeşte. Băncile...

Autor: Anelis Baciu

29.06.2015, 09:03 429
Creşterea stocului de credite în lei pentru achiziţia de locuinţe a accelerat luna trecută, avansul faţă de nivelul de la finalul lunii aprilie fiind de 800 mil. lei, în timp ce creditele pentru consum au crescut cu 700 mil. lei, primul avans lunar mai consistent din ultimii ani.
 
Creditele imobiliare în lei au ajuns la 12,4 miliarde de lei la finalul lunii mai, în timp ce creditele de consum au ajuns la 30,3 miliarde de lei.
 
Băncile şi-au îngroşat constant porto­foliile de ipo­te­care în ultimul an, stocul acestora fiind dublu faţă de nivelul din mai 2014, în timp ce în cazul creditelor de con­sum abia acum apar primele semne de re­vi­gorare. Stocul creditelor acordate pen­tru consum încă este cu 3% sub nivelul din urmă cu un an în pofida creşterii lunare semni­ficative din mai, potrivit datelor BNR.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO