Bănci și Asigurări

Creşte necesarul de bani: Ministerul Finanţelor vrea să împrumute în august 3,4 mld. lei de pe piaţa internă

Creşte necesarul de bani: Ministerul Finanţelor vrea...

Autor: Claudia Medrega

03.08.2017, 00:00 128

Ministerul Finanţelor intenţionează să împrumute în luna august de pe piaţa internă 3,4 mld. lei prin lansarea unor certificate de trezorerie şi obligaţiuni, inclusiv prin licitaţiile suplimentare, volumul programat fiind unul dintre cele mai scă­zute din acest an. 

Trezoreria vrea să atra­gă în august de la băncile locale 2,3 mld. lei prin obligaţiuni şi 800 mil. lei prin certificate de trezorerie, la care se pot adăuga împrumuturile prin licitaţiile suplimentare, sumele fiind destinate finanţării deficitului bugetului şi refinanţării datoriei publice.  

Programul mai relaxat de împrumuturi din august vine după ce în lunile iunie şi iulie Ministerul Finanţelor a avut vârfuri de plată de 8 mld. lei şi respectiv, 9 mld. lei. Pentru iunie, Trezoreria anunţase emisiuni de titluri de 5,3 mld. lei şi suma de 500 mil. lei prin licitaţiile suplimentare, dar nivelul împrumuturilor a ajuns la aproximativ 6 mld. lei.  

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO