Creşterea creditelor, în continuare mult mai lentă decât cea a depozitelor: Raportul credite/depozite a fost în S1 2017 de aproape 80%

8 sep 2017 Autor: Claudia Medrega

Volumul împrumuturilor rămâne în con­tinuare în urma sumelor economisite de po­pu­laţie şi companii la bănci, în condiţiile în care creşterea creditării este modestă, astfel că ra­­portul credite/depozite a ajuns la sfârşitul pri­­mului semestru din acest an la aproape 80%. La nivel european, România a fost în ultimii ani în top 10 cu unul dintre cele mai mici rapoarte credite/depozite. Nivelul scăzut al acestui raport indică faptul că există spaţiu pentru intensificarea creditării, iar instituţiile de credit au şi capitalul şi lichiditatea necesare pentru finanţarea economiei, după cum au recunoscut şi bancherii.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 08.09.2017

 
Cuvinte cheie:
credite
, depozite
, crestere
, semestru
, raport
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide