Bănci și Asigurări

Cristian Pârvan, preşedintele PIAROM: Depindem prea mult de piaţa externă, iar piaţa internă nu contribuie suficient la creşterea economică

Cristian Pârvan

Cristian Pârvan

Autor: Roxana Rosu

18.08.2017, 00:05 169

Produsul Intern Brut şi-a accelerat creşterea în al doilea trimestru al anului, la 5,9% pe serie brută, faţă de perioada similară din 2016, în timp ce creşterea economică aferentă primului semestru a fost de 5,8%.

România trebuie să găsească soluţii pentru a-şi consolida o creştere economică anuală de 5%, solidă, neinflaţionistă, bazată pe muncă şi argumente concrete, în condiţiile în care majorarea actuală a PIB se bazează mai ales pe consum, care la rândul lui este susţinut de importuri, a spus la ZF Live Cristian Pârvan (desen), preşedintele PIAROM (Patronatul In­vestitorilor Autohtoni).

„Actuala creştere economică nu este stimulată nicicum de guvern. Creşterea industrială se datorează exporturilor. Creşterea consumului s-a bazat pe importuri, iar balanţa comercială a crescut pe partea negativă. Practic, cererea internă nu are acoperire din producţia internă, aşa că importăm“, a comentat Pârvan.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO