Bănci și Asigurări

Criza continuă să macine fostul gigant al sistemului bancar european. RBS şi-a anunţat 3.000 de clienţi să îşi caute altă bancă

Criza continuă să macine fostul gigant al sistemului...

Autor: Ştefan Stan

24.08.2016, 19:58 1217

RBS a anunţat circa 3.000 dintre clienţi săi la nivel global să îşi caute o altă bancă, în condiţiile în care banca britanică va opri serviciile de cash management, comerţ şi tranzacţii în afara Marii Britanii începând cel mai probabil cu 31 decembrie, potrivit unui anunţ al RBS, scrie Bloomberg.

RBS a lucrat cu aproximativ 7.000 de clienţi din 32 de ţări şi în ultimele 18 luni pentru a-i ajuta să găsească bănci alternative la afacerile deja existente, având în vedere că mai bine de jumătate dintre aceştia s-au mutat în condiţiile în care îşi restrânge activitatea.

Ross McEwan, CEO al băncii, în vârstă de 59 de ani, a ales anul trecut să renunţe la unul dintre cele mai de preţ active câştigate în preluarea creditorului olandez ABN Amro, în condiţiile în care vrea să se orienteze spre creditarea domestică.

Unele multinaţionale, precum Royal Dutch Shell, a trebuit să caute alte bănci ca o consecinţă a exitului RBS din transatction banking din afara Marii Britanii şi Irlandei, potrivit unor surse citate de  Bloomberg.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO