Bănci și Asigurări

Criza de la Bank of Cyprus se prelungeşte: sucursala de la Bucureşti a ciprioţilor rămâne închisă încă două săptămâni

Criza de la Bank of Cyprus se prelungeşte: sucursala de...

Autor: Ciprian Botea

07.04.2013, 18:09 1055

Banca centrală a Ciprului a decis astăzi prelungirea suspendării operaţiunilor sucursalei de la Bucureşti a Bank of Cyprus, cel mai mare creditor cipriot, cu încă două săptămâni, până pe 22 aprilie înclusiv.

“Această prelungire este necesară pentru derularea negocierilor de vânzare a sucursalei din România, negocieri care încep luni 8 aprilie cu băncile care şi-au exprimat interesul pentru cumpărarea acesteia”, se arată într-un comunicat al băncii.

Sucursala de la Bucureşti a Bank of Cyprus a fost închisă lunea trecută, iniţial pentru o săptămână, pe fondul procesului de restructurare prin care trece banca-mamă de la Nicosia. Măsura a fost luată de banca centrală a Ciprului, care este autoritatea de reglementare a sucursalei locale. BNR a fost însă notificată în acest sens.

Clienţii pot retrage bani de la bancomate în această perioadă şi pot contacta call center-ul băncii. Clienţii care vor să retragă sume mai mari din cont trebuie să aştepte însă până la redeschiderea agenţiilor.

Bank of Cyprus România funcţionează ca sucursală a băncii-mamă din Cipru şi este reglementată de autoritatea de supraveghere de la Nicosia. Depozitele atrase de la clienţii locali, care se ridicau la 245 mil. euro la sfârşitul lunii septembrie, sunt garantate, în limita a 100.000 de euro prin schema de garantare din Cipru.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO