Bănci și Asigurări

CSA: Toţi proprietarii de locuinţe au nevoie de poliţă obligatorie din septembrie

CSA: Toţi proprietarii de locuinţe au nevoie de poliţă obligatorie din septembrie

Autor: Ciprian Botea

09.08.2012, 00:07 1889

Comisia de Supraveghere a Asigurărilor (CSA) a aprobat modificarea legislaţiei secundare privind asigurarea obligatorie a locuinţelor şi va forţa companiile de asigurări să emită poliţe de locuinţe doar pentru sume asigurate mai mari de 10.000 sau 20.000 de euro, sumele maxime acoperite prin poliţe obligatorii.

Asigurările obligatorii sunt emise de PAID, ai cărui acţionari sunt 13 companii de asigurări, şi acoperă doar daunele provocat de cutremure, inundaţii şi alunecări de teren şi costă 10 sau 20 de euro pe an în funcţie de materialul din care este construită locuinţa. Măsura CSA vine în contextul în care asigurătorii care emit poliţe facultative au concurat puternic PAID în ultimii doi ani, prin reducerea preţurilor, iar portofoliul companiei a scăzut treptat şi a ajuns în prezent la circa 400.000 de poliţe.

Noile modificări vor intra în vigoare la 1 septembrie 2012. Totodată, CSA a aprobat majorarea comisionului plătit de PAID societăţilor care intermediază poliţe obligatorii de la 10% la maxim 20% din valoarea primei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO