Bănci și Asigurări

Cu cât rămâne după plata comisionului de administrare un client care depune 1.000 de lei în contul curent şi retrage banii după o lună fără să facă nicio tranzacţie

Cu cât rămâne după plata comisionului de administrare...

Autor: Anelis Baciu

18.05.2013, 12:58 8718

Un client care depune 1.000 de lei în contul curent, dar nu face nicio plată timp de o lună şi ulterior se hotărăşte să închidă contul ajunge să scoată cu până la 12,5 lei mai puţin decât a depus având în vedere că în cele mai multe cazuri băncile nu bonifică sumele la vedere.

Doar două bănci din primele 20 din sistem, respectiv Banca Transilvania şi Citibank, nu percep comision pentru administrarea contului curent, în timp ce restul au tarife cuprinse între 1 leu şi 7,5 lei pe lună, potrivit datelor de pe site-urile instituţiilor de credit.

Comisioanele reprezintă o sursă sigură de venit pentru bănci, iar majorarea acestora reprezintă un mod facil de a obţine venituri, în condiţiile în care revenirea pe profit este esenţială după trei ani în care sistemul bancar a acumulat pierderi din ce în ce mai mari.

Cel mai mare comision de administrare a contului curent este perceput de UniCredit Ţiriac, care îşi taxează clienţii cu 7,5 lei/lună. UniCredit are însă în ofertă un pachet ce conţine cont curent şi card de debit, a cărui administrare costă 20 de lei/an (circa 1,7 lei/lună), reprezentanţii băncii afirmând în trecut că au pus un preţ mare la contul curent tocmai pentru a descuraja clienţii să aleagă un produs simplu în detrimentul unui pachet.

Citiţi articolul integral pe zfcorporate.ro.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO