Bănci și Asigurări

Cum arată bugetul BRD pentru 2016: creşterea venitului net bancar şi a profitului operaţional cu circa 5% şi majorarea cheltuielilor operaţionale cu 4%

Cum arată bugetul BRD pentru 2016: creşterea venitului...

Autor: Claudia Medrega

18.04.2016, 07:22 438
BRD-SocGen, a doua bancă de pe piaţa locală, mizează în acest an pe creşterea venitului net bancar cu aproximativ 5% comparativ cu nivelul de 2,5 mld. lei de anul trecut şi a bugetat o majorare a cheltuielilor operaţionale cu circa 5% faţă de 1,3 mld. lei în 2015.
 
Acţionarii băncii româneşti cu capital francez au votat săptămâna trecută bugetul pentru acest an.
 
Ratele de dobândă aflate la minime istorice şi anularea sau reducerea unor comisioane pentru clienţi persoane fizice au făcut ca anul trecut venitul net bancar al BRD să scadă cu 4,4%, până la aproape 2,5 mld. lei.
 
Pentru acest an, BRD anticipează creşterea cheltuielilor operaţionale cu circa 4% influenţată de factori divergenţi: optimizarea proceselor va conduce la creşterea productivităţii, impactul investiţiilor ar trebui să urmărească o traiectorie ascendentă (investiţii în canale digitale, transformarea formatului agenţiilor şi upgradarea sistemeor informatice pentru a răspunde noilor constrângeri reglementate).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO