Bănci și Asigurări

Cum arată piaţa asigurărilor după doi ani cu actuala conducere la cârma ASF: Subscrieri în creştere, dar pondere în PIB în scădere de la 1,4% la 1,2%. Asigurători şi brokeri mai puţini

Cum arată piaţa asigurărilor după doi ani cu actuala...

Autor: Anelis Baciu

16.09.2016, 00:08 765

După doi ani sub supravegherea actualei conduceri a Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) formată din Mişu Negriţoiu în funcţia de preşedinte, Cornel Coca Constantinescu prim-vicepreşedinte şi Marius Vorniceanu vicepreşedinte, piaţa locală a asigurărilor afişează subscrieri în creştere, dar o concentrare mai mare a acestora la nivel de companii, în condiţiile în care trei companii, Astra Asigurări, Carpatica Asig şi Forte Asigurări, au dispărut din piaţă.

Astfel, la preluarea mandatului de către actuala conducere a ASF, în mai 2014, în piaţa de asigurări erau active 37 de companii, iar în prezent numărul lor a fost redus la 34. Acelaşi lucru s-a în­tâm­plat şi în piaţa de brokeraj în asigurări, unde o nor­mă a ASF care prevede cerinţe mari de capital a dus la dizolvarea jucătorilor mici, fără forţă financiară şi implicit la creşterea concentrării. Peste 600 de brokeri deţineau autorizaţie de funcţionare la preluarea mandatului conducerii ASF, faţă de 331 în prezent.

ASF susţine că aceste măsuri care au dus la contractarea numărului de jucători din piaţă au avut drept efect curăţarea industriei şi reaşezarea ei pe o cale de creştere sănătoasă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO