Bănci și Asigurări

Cum comentează economiştii primele rezultate ale referendumului: ”Avem veşti bune şi veşti proaste. Vestea bună e că investiţiile vor reveni, vestea proastă e că vor creşte dobânzile”

Cum comentează economiştii primele rezultate ale...

Autor: Ştefan Stan

24.06.2016, 00:37 2379

Economistul James Knightley de la ING a comentat pentru The Guardian implicaţiile economice pe care rămânerea Marii Britanii în Uniunea Europeană le-ar avea, presupunând că indicaţiile iniţiale sunt corecte. 

El susţine că sunt şi veşti bune şi veşti proaste. Pe de-o parte, investiţiile care au fost puse pe hold vor reveni, dar şansele ca dobânzile să crească în economia britanică devin din ce în ce mai mari.
 
”Dacă le luăm după primele exit poll-uri şi credem că sunt corecte, ar trebui să ofere un boost economiei. Dacă este adevărat că Marea Britanie rămâne în UE, încetinirea investiţiilor şi a angajărilor cauzată de incertitudinea din partea votului ar trebui să se inverseze, iar economia britanică ar trebui să facă din nou un salt înspre creştere. Credem de asemenea că presiunile inflaţioniste vor reveni din cauza unei pieţe mai rigide. De asemenea creşte şi şansa ca Banca Angliei să crească ratele dobânzilor în viitorul apropiat. Credem că februarie 2017 va fi o primă creştere, urmată de încă una în a doua jumătate a lui 2017”, a declarat el.  
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO