Cum explică Allianz-Ţiriac triplarea profitului din asigurări auto anul trecut. „Am făcut profit doar din Casco. Pe RCA am avut pierderi de 16 mil. lei, în scădere faţă de 2015“

16 iun 2017 Autor: Anelis Baciu

Allianz-Ţiriac, cea mai mare com­panie de asigurări din piaţa locală, pre­cizează că profitul obţinut pe seg­men­tul asigurărilor auto anul trecut a fost realizat exclusiv din vânzarea de poliţe facultative Casco, în timp ce vânzarea de asigurări auto obligatorii (RCA) a continuat să genereze pier­deri. ZF a scris la începutul acestei săp­tă­mâni că Allianz a avut un rezultat teh­nic pozitiv pe segmentul asigu­rărilor auto (Casco şi RCA) în valoare de 19,4 milioane de lei, de circa trei ori mai mare decât profitul tehnic înregistrat în 2015.

Poliţele Casco din portofoliul Al­lianz-Ţiriac au adus un profit de 36,2 mi­­lioane de lei în 2016, în timp ce asi­gurările RCA au generat pierderi de 16,8 milioane de lei, potrivit cifrelor transmise de companie. Deşi seg­men­tul RCA a continuat să fie neprofitabil pen­tru Allianz-Ţiriac şi în 2016, asigu­rătorul spune că pierderile s-au mai restrâns.

„Pierderea la nivelul segmentului RCA s-a diminuat în 2016 faţă de 2015, însă acest rezultat a fost obţinut pe fondul unei pieţe libere în primele 10 luni ale anului, când tarifarea RCA s-a realizat în mod corect, ţinând cont de profilul de risc al fiecărui asigurat. În egală măsură, precizăm faptul că rezultatele înregistrate în 2016 pe segmentul auto nu au fost influenţate de modificările anunţate la nivelul co­misioanelor oferite partenerilor de dis­tribuţie, modificările de comisionare in­trând în vigoare la 1 decembrie 2016“, au explicat reprezentanţii Allianz-Ţiriac.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 16.06.2017

 
Cuvinte cheie:
profit
, auto
, asigurari
, rca
, allianz-tiriac
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide