Bănci și Asigurări

Cum să faci practică lângă Isărescu. BNR deschide sesiunea de aplicaţii pentru stagii de practică pentru 12 candidaţi

Cum să faci practică lângă Isărescu. BNR deschide...

Autor: Alexandra Cepăreanu

14.02.2018, 00:05 1140

BNR oferă 12 locuri de practică, cu durata de patru săptămâni, persoanelor cu studii economice şi juridice, iar în cadrul fiecărei sesiuni de practică se pot înscrie cel mult şase persoane, se arată într-un anunţ publicat pe site-ul BNR.

Pentru a fi primiţi în cadrul sesiunilor de practică, pe lângă faptul că participanţii trebuie să aibă calitate de student sau să fie participanţi la un program de masterat în domeniul ştiinţelor economice, aceştia trebuie să cunoscă limba engleză şi să nu mai fi participat, în anii anteriori, la un stagiu de practică în cadrul BNR.

Stagiile de practică se vor desfăşura la sediul central al BNR, având ca dată de în­cepere 1 iulie, pentru prima sesiune, şi 1 au­gust pentru a doua sesiune. În urma finalizării sta­giilor, participanţii vor primi din partea BNR un certificat prin care se demonstrează par­ticiparea stagiarilor la sesiunea de practică.

Ultima zi de transmitere a documentelor pentru sesiunea din luna iulie este ziua de 31 mai 2018, iar pentru sesiunea din august, candidaţii pot trimite documentele până pe data de 30 iunie 2018.

Documentele pentru participarea în cadrul stagiilor de practică susţinute de BNR vor fi trimise de către candidaţi pe adresa de e-mail resurse.umane@bnro.ro, iar scrisorile de recomandare pot fi aduse la BNR direct de persoanele care recomandă participanţii.

Un lucru important pe care trebuie să îl ştie candidaţii este că „Banca Naţională a României nu acordă sprijin financiar participanţilor la stagiile de practică, iar calitatea de participant la sesiunea de practică nu asigură angajarea în instituţie“, potrivit site-ul bnr.ro.

Mai mult, în timpul stagiilor, participanţii trebuie să abordeze una din temele puse la dispoziţie de direcţiile implicate în programul de practică şi să elaboreze o lucrare pe tema stabilită. Direcţiile implicate în program sunt Direcţia de politică monetară, Direcţia de modelare şi prognoze macroeconomice, direcţia de stabilitate financiară, direcţia de studii economice, Direcţia de relaţii internaţionale şi Direcţia de Rezoluţie Bancară.

„Lucrările vor fi prezentate conducerii structurilor organizatorice unde candidatul şi-a desfăşurat activitatea, Banca Naţională putând valorifica, în activitatea proprie, concluziile sau rezultatele acestor lucrări“, adaugă BNR în anunţul postat.

Dacă participanţii prezintă lucrările la conferinţe, dezbateri sau le fac publice, aceştia trebuie să menţioneze BNR ca instituţie în care s-a desfăşurat stagiul şi s-au elaborat lucrările.

BNR oferă stagii de practică studenţilor încă din anul 2003.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO