Bănci și Asigurări

Cum se rezolvă lipsa de educaţie? Băncile din România vor să dea clienţilor persoane fizice un „test de competenţă bancară“ ca să vadă dacă înţeleg ce credite iau

Cum se rezolvă lipsa de educaţie? Băncile din România...
19.06.2018, 00:00 936

Fundaţia Centrul Român de Politici Economice CEROPE împreună cu BCR, BRD-SocGen, Raiffeisen Bank şi OTP Bank vor lansa un „test de competenţă bancară“ - un produs destinat băncilor pentru a contribui la educaţia financiară a clienţilor.

În urma parcurgerii acestui test, clienţii vor putea să obţină un certificat de competenţă bancară, care să ateste o bună informare în domeniul creditării persoanelor fizice. Educaţia scăzută - financiară, economică, dar şi fiscală - este una dintre temele aduse în discuţie frecvent de autorităţi.

Guvernatorul BNR Mugur Isărescu spunea recent că populaţia trebuie să cunoască noţiunile economico-financiare pentru a face faţă complexităţii produselor financiare din ziua de astăzi, dar şi complexităţii vieţii de zi cu zi, şi a invocat necesitatea existenţei unei strategii naţionale privind educaţia financiară şi incluziunea financiară. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO