Bănci și Asigurări

Cum se schimbă sistemul bancar european? McKinsey, liderul mondial al consultanţei, explică joi la ZF Bankers' Summit

Cum se schimbă sistemul bancar european? McKinsey, liderul mondial al consultanţei, explică joi la ZF Bankers' Summit

Autor: Razvan Voican

20.06.2012, 18:15 461

Christian Casal, global co-leader în divizia de ban­king a McKinsey - cea mai puternică firmă de consultanţă din lume, va fi joi invitatul special al cele de-a doua zile a conferinţei ZF Bankers' Summit.

El va prezenta o analiză privind viitorul sistemului bancar european, inclusiv strategiile câştigătoare pe care le-ar putea urma marile grupuri financiare.

Industria bancară vine după patru ani de stres puternic, în care profiturile s-au evaporat, acţiunile de pe bursă s-au prăbuşit, multe capete de manageri au picat, iar autorităţile de reglementare şi supraveghere încă se gândesc cum să corecteze erorile şi scăpările din trecut care au permis să se ajungă la o criză atât de extinsă.

Va exista o uniune bancară europeană? Va putea fi rupt cercul vicios dintre poziţiile financiare ale băn­cilor şi datoriile statelor din zona euro? Se va prăbuşi vreo bancă mare din Europa? Şi dacă băncile vor fi salvate în continuare, vor exista şi obligaţii de menţinere a creditării?

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO