Bănci și Asigurări

Cum văd şefii din asigurări de viaţă anul 2016: creştere moderată şi vânzări mai mari de poliţe de grup

Cum văd şefii din asigurări de viaţă anul 2016:...

Autor: Anelis Baciu

07.01.2016, 00:08 654

Şefii companiilor de asigurări de viaţă privesc cu optimism rezervat evoluţia pieţei în următoarele 12 luni şi se aşteaptă la o creştere moderată de până în 5% a primelor brute subscrise, ceea ce înseamnă că 2016 va completa şirul anilor cu creşteri fragile.

Segmentul asigurărilor de viaţă, o nişă care generează numai o cincime din veniturile totale ale companiilor de asigurări, a revenit anul trecut pe plus şi a consemnat un avans de 9% în intervalul ianuarie-septembrie (cele mai recente date disponibile), până la 1,3 mld. lei (290 mil. euro). Creşterea a fost susţinută de revenirea interesului clienţilor pentru poliţele unit-linked-asigurări cu componentă de investiţii, unde riscul este transferat integral clientului.

„În acest mo­ment, vorbim de semnale realiste pentru atingerea în mod sustenabil a potenţialului real pe care îl are piaţa de asigurări de viaţă, luând în calcul un orizont de timp de 5 -7 ani şi un context economic stabil. O contribuţie importantă vor avea măsurile de susţinere a industriei, cum este creşterea plafonului de deductibilitate fiscală pentru asigurările de sănătate“, a comentat Marius Popescu, director general al NN Asigurări de Viaţă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO