Cum văd şefii din asigurări de viaţă anul 2016: creştere moderată şi vânzări mai mari de poliţe de grup

7 ian 2016 Autor: Anelis Baciu

Şefii companiilor de asigurări de viaţă privesc cu optimism rezervat evoluţia pieţei în următoarele 12 luni şi se aşteaptă la o creştere moderată de până în 5% a primelor brute subscrise, ceea ce înseamnă că 2016 va completa şirul anilor cu creşteri fragile.

Segmentul asigurărilor de viaţă, o nişă care generează numai o cincime din veniturile totale ale companiilor de asigurări, a revenit anul trecut pe plus şi a consemnat un avans de 9% în intervalul ianuarie-septembrie (cele mai recente date disponibile), până la 1,3 mld. lei (290 mil. euro). Creşterea a fost susţinută de revenirea interesului clienţilor pentru poliţele unit-linked-asigurări cu componentă de investiţii, unde riscul este transferat integral clientului.

„În acest mo­ment, vorbim de semnale realiste pentru atingerea în mod sustenabil a potenţialului real pe care îl are piaţa de asigurări de viaţă, luând în calcul un orizont de timp de 5 -7 ani şi un context economic stabil. O contribuţie importantă vor avea măsurile de susţinere a industriei, cum este creşterea plafonului de deductibilitate fiscală pentru asigurările de sănătate“, a comentat Marius Popescu, director general al NN Asigurări de Viaţă.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 07.01.2016

 
Cuvinte cheie:
crestere
, asigurari de viata
, sefi
, polite
, grup
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide